[INFO] Zniżki dla OCP w Z&Z Auto Złomańczuk w Toruniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robert_P
    Ambiente
    • 2010
    • 209

No i jestem już po przeglądzie w Z&Z Auto Złomańczuk Toruń.
    Przegląd po 140 000 km, z wymianą oleju + założenie podłokietnika.
    Wnioski:
    - pierwsza sprawa to ceny, można się dogadać i utargować sporo w porównaniu do innych mi znanych serwisów
    - bezpośredni i miły kontakt z prowadzącym serwismenem :wink:
    - dałem do założenie używany kupiony na allegro podłokietnik i bez żadnych problemów i w dobrej cenie został zainstalowany
    - po uzgodnieniu ceny, serwis wykonano na dzień następny

Właściwie wszystko działo się tak jak powinno miło, szybko i w rozsądnych pieniądzach .

ps.
    Jedyny minus to gorąc w sewisie, ktoś :wink: przykręcił im klimę ...
    Smerf Miętus

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Dzisiaj odebralem swój nowy nabytek z salonu Z&Z i moge powiedziec ze:

- Poszlo szybko (auto dostepne od reki), nic nie musialem zalatwiac tylko podpisac papiery, co bylo dla mnie istotne bo mam teraz wazniejsze sprawy na glowie
      - dobra cena (jest rabat dla ocp)
      - fachowo, miło, profesjonalnie, nie czulem sie jakby ktos mi sprzedawal worek kartofli
      - dodatkowo dostalem "opiekuna" (to taka inicjatywa salonu) ,,, problemy, przeglady, serwis, zapytania zglaszam do jednego czlowieka, ktory pilotuje historie serwisowa auta, pod jeden nr telefonu co ma jak mi powiedziano usprawnic relacje klient / aso, wg mnie fajny pomysl, mam nadzieje ze rownie dobrze bedzie w praktyce

takze jak narazie jestem bardzo zadowolony, zarówno z zakupu jak i podejscia do klienta. Z serwisem poprzedniej octavii tez nigdy nie bylo zadnych zgrzytow, oby tak dalej

komentarze co jak gdzie dlaczego w topicu dot. auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37188
      nie róbcie śmietnika
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• TREI
        Ambiente
        • 2008
        • 176
        • Alfa Romeo
        • BUD 1.4 MPI 80 KM
        • CJZA 1.2 TSI 105 KM

I znowu wychodzi na to że Toruń jest lepszy od Bydgoszczy :?

Komentarz

• janek11
          Ambiente
          • 2010
          • 150

Swego czasu serwisowałem na Kusocińskiego zakupioną tam Fabię. I muszę powiedzieć, że obsługa na najwyższym poziomie - kulturalna, miła i przyjemna. Zresztą tyczy się to nie tylko serwisu, ale też salonu - mało brakowało a zamiast Fabii byłaby Ibiza, ale ponieważ sprzedawcy u Seata potraktowali mnie jako jakiegoś dzieciaka, co sobie samochody przyszedł oglądać w przeciwieństwie do fachowej obsługi w Skodzie, to została Fabia. Po tych dobrych doświadczeniach w rodzinie zakupiono następną, a teraz ja dorobiłem się Octavii.

Jednak co do fachowości naprawy, to miałem jedno zastrzeżenie - naprawiali mi cieknący czujnik temperatury przy chłodnicy i przy pierwszej naprawie wytrzymał tylko kilka miesięcy. Później się oczywiście poprawili (w ramach gwarancji) i od tego czasu (a kilka lat minęło) nie ma już z nim problemów. Inna naprawa to uszkodzony (przeze mnie) tłumik - tutaj żadnych zastrzeżeń, a i koszt bardzo przyzwoity.

Warto podkreślić, że mogłem być obecny na hali przy naprawie - mechanik wszystko pokazał co i jak. Jeśli ktoś pozwala mi patrzeć na ręce - na pewno nie ma nic do ukrycia. A jak wszyscy wiemy nie często zdarza się to w ASO. Dlatego z całą odpowiedzialnością mogę polecić to ASO.

Jedyny problem z tym Lubiczem, to fakt, że chyba nie specjalnie jest jak dotrzeć tam komunikacją publiczną i gdy się odda samochód to raczej będziesz zmuszony czekać na naprawę - nic nie będziesz mógł zrobić w tym czasie (a sam przegląd to czasem nawet dwie-trzy godziny) o ile jakaś dobra ręka nie poratuje cię podwózką.

A miał może ktoś jakieś negatywne doświadczenia z tym ASO?

Komentarz

• rkb
            RS
            • 2008
            • 2152
            • Rapid Spaceback (NH1)
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

janek11, wsiadasz w autobus 35 i pojezdzasz pod salon, nie ma zadnego problemu, w ten sposob odebralem samochod

Komentarz

• janek11
              Ambiente
              • 2010
              • 150

Dawno nie byłem w Toruniu ops: Mam tylko nadzieję, że ten 35 kursuje jakoś w miarę często a nie raz na godzinę, jak to bywa z niektórymi autobusami w tym mieście...

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

gruha2, byłem w przelocie ostatnio na serwisie u was w zwiazku z zapaleniem czujnika klocków hamulcowych- miła obsługa, zostałem załatwiony od ręki- okazało się, że zaśniedziały końcóweczki i obyło się kilkoma pinami i nową kostką przy kole
                pozdrawiam
                i polecam
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• winni77
                  RS
                  • 2009
                  • 2183
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

janek11, niestety - http://mzk-torun.pl/index.php/Linia_nr_35.html.
                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• guajava
                    Rider
                    • 2010
                    • 343

Zamieszczone przez winni77

tak jest , gdyż teraz "główną" trasę lubicz-toruń prywatna linia obsługuje.

tutaj rozkład z pl.św.katarzyny do lubicza.

tutaj z lubicza do miasta

Pozdrawiam
                    "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• janek11
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 150

guajava, winni77,
                      :klnie: inaczej mówiąc już chyba szybciej mi zrobią, niż dojedzie ten autobus... Nic tylko na przegląd brać laptopa/dobrą lekturę i kulturalnie czekać na sofie. Z drugiej strony można też zerkać jak tam postęp prac idzie. Tylko żeby mechanikowi ręce się nie trzęsły 8)

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

janek11, masz tam telewizor - możesz pooglądać TVN24 i kolejne głupoty plecione przez naszego wielkiego deubekizatora Maciarewicza
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• krumtor
                          Classic
                          • 2008
                          • 5

Brawo ASO Z&Z Auto Złomańczuk!

Witajcie,

Chciałbym się podzielić swoimi wrażeniami z wizyty w ASO Z&Z Auto Złomańczuk w Toruniu (Lubiczu k/Torunia).

Wczoraj pojechałem tam zrobić przegląd po 90 tys. km, dodatkowo moja Czesia ostatnio trochę osłabła i pokazała komunikat "Emissions. Workshop!"
                          Auto mam jeszcze nieoklejone więc liczyłem się z tym, że rabatu mogę nie uzyskać - ale pomimo, iż Pana Darka nie było to doradca serwisowy pan Marcin wiedział o rabatach, skontaktował się z Panem Darkiem i rabat 15% dostałem

Drodzy Koledzy i Koleżanki, cóż mogę powiedzieć - jest dobrze, żeby nie powiedzieć że rewelacyjnie! Sympatyczny i konkretny kontakt z doradcą serwisowym, widać że człowiek lubi swoją pracę.
                          Przegląd zrobiony wzorowo, z dodatkowymi elementami o które prosiłem - cały czas widziałem swoje auto i pracującego przy nim mechanika.
                          Pełna informacja, zostałem poproszony przez doradcę do auta w chwili gdy została rozpoznana usterka w turbinie, pokazano mi wszystko, wytłumaczono i przedstawiono kilka wariantów rozwiązania problemu - w tym momencie słowa szacunku dla Panów mechanika i doradcy serwisowego, którzy nie poszli na łatwiznę proponując wariant "jedynie słuszny" ale najdroższy czyli wymianę turbiny ale rozważali jak mi pomóc "szanując" mój portfel Poczułem, że zależy im na długofalowej dobrej relacji z klientem a nie na "skrojeniu frajera".

Podsumowując, wiem już gdzie będę serwisował moje auto - mam już tam "swojego" człowieka - dedykowanego doradcę serwisowego, z którym dobrze mi się rozmawiało i który zadbał o moje auto.
                          Wielkie dzięki!
                          Pozdrawiam

krumtor

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Staruszek podobno debiutuje u Was w poniedziałek
                            Mam nadzieję, że to będzie to
                            Na razie tylko odbył miłą rozmowę telefoniczną i oby tak dalej :szeroki_usmiech
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

• rkb
                              RS
                              • 2008
                              • 2152
                              • Rapid Spaceback (NH1)
                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ja dzis robilem pare rzeczy w tym 2 drobne naprawy gwarancyjne i jest git. Stara gałka zmiany biegow sie troche rozsypala przy zdejmowaniu, ale za ta nowa sie swieci jak psu jajca

Komentarz

• majkel123
                                Rider
                                • 2010
                                • 570

Tak sie koledzy wtrące nie czytając o czym mowa w tej chwili, generalnie jeśli chodzi o zakup nowego auta, to Daniel jest bezkonkurencyjny.

Człowiek z salonu z Torunia usłyszawszy cenę zaproponowaną przez Kraków powiedział:
                                " Uuuu tej oferty to ja nawet wyrównać panu nie mogę"

To tyle sorka
                                Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Langusta
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 1864
                                  • Seat

Zamieszczone przez rkb
                                  Ja dzis robilem pare rzeczy Stara gałka zmiany biegow sie troche rozsypala przy zdejmowaniu, ale za ta nowa sie swieci jak psu jajca
                                  Witam, a jak przebiega demontaż takiej gałki, mam plan wymiany. Pozdrawiam
                                  Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• rkb
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2152
                                    • Rapid Spaceback (NH1)
                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Langusta, Pojecia nie mam ale latwo popsuc

Komentarz

• Langusta
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 1864
                                      • Seat

Zamieszczone przez rkb
                                      Langusta, Pojecia nie mam ale latwo popsuc
                                      No to będzie trzeba do ASO zawitać.
                                      Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• rkb
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2152
                                        • Rapid Spaceback (NH1)
                                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Langusta, w aso właśnie pekło

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

robótka mała, ale kiera wymieniona, szybko, sprawnie w atmosferze wzajemnego zrozumienia i nic się nie zepsuło
                                          podziękował
                                          saport techniczny baj DGW
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm
                                          no i nie ma :-)

Komentarz

• guajava
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 343

Witam.

Chciałem Z&Z Auto Złomańczuk pochwalić.
                                            Byłem dziś w serwisie ze skodzianką , którą się interesowałem i ewentualnie chciałem zakupić.
                                            Chłopaki naprawdę sumiennie przeglądali samochód , na stanowisku mogłem cały czas przebywać - porozmawiać z mechanikami , tłumaczyli mi wszystko o co się pytałem(np w skoda śliwka katowice - "tylko chwilkę").

także czystym sumieniem polecam chłopaków

no i ciąg dalszy szukania octavki :diabelski_usmiech

Pozdrawiam

Komentarz

• rkb
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2152
                                              • Rapid Spaceback (NH1)
                                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

guajava, rozumiem ze okazała sie padlina?

Komentarz

• guajava
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 343

rkb, samochód wydawał się ładny i zadbany.
                                                Wiadomo używany ,więc jakiś element będzie malowany.
                                                Samochód odpicowany na maxa pod sprzedaż - m.in. silnik,cały dół nawet myty.
                                                W środku zadbany, ale tak jak mówię tył miał przygodę(wartosci +1000 na mierniku) wraz z prawym bokiem (+300-350). Więc nie wiem co z nią było.
                                                kolejne minusy:
                                                - swiatła nie orginalne
                                                - widoczne ślady robienia w bagażniku + na dole od samochodu
                                                - turbosprężarka - ramię wydajności zablokowane
                                                - progi szpachlowane od dołu
                                                z eksploatacyjnych minusy m.in.:
                                                -klocki
                                                -opony
                                                Silniczek w miarę równo szedł , żadnych błędów na VAGie

dla innych:

ja osobiście wolę dołożyć nawet 2-3 tyś. za pewniaka
                                                jak ktoś się zna , to i może tanim kosztem sobie furę kupić i zrobić xd
                                                ja osobiście nie chcę takiego szpachlowozu xd

Pzdr

Komentarz

• gruha2
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 19

Drodzy forumowicze...

Wychodzimy z nową promocją!

Mianowicie chcemy zaprosić Was, ale i Wasze rodziny czy znajomych, którzy szukają używanego auta!

Każdy klient, który zgłosi się do nas przed zakupem używanego auta (dodam - jakiejkolwiek marki) na tzw. badanie komisowe (ogólne oględziny, ścieżka diagnostyczna, jazda próbna z udziałem mechanika i pomiar grubości lakieru) zapłaci za nie 87 zł.

Dodatkowo, jeśli podejmiecie Państwo decyzję o zakupie badanego samochodu - na naprawę stwierdzonych usterek otrzymacie korzystny rabat:

- 50 % rabatu na robociznę
                                                  - 15 % rabatu na części zamienne

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług!

ZNIŻKA DZIAŁA NA HASŁO: OCP
                                                  Jarosław Lamparski
                                                  Dyrektor Techniczny
                                                  Autoryzowany Salon i Serwis ©koda Auto nr 98
                                                  Z&Z Auto Złomańczuk Sp. z o. o. | ul. Toruńska 85 | 87-162 Lubicz Dolny

Komentarz

• guajava
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 343

no to najs xd

Komentarz

Pracuję...